headhuntet

Headhuntet – bliv målt på dine kvalifikationer.

Det at blive headhuntet har altid været noget særligt. I Danmark findes der rekrutteringsfolk og headhuntere, hvis job udelukkende består i at finde og matche den rigtige kandidat til det rigtige job. Alle kan blive håndplukket til drømmejobbet, men det kræver man gør sig synlig på jobmarkedet, og sælger sig selv faktuelt og fagligt.

Headhunterens job
Mange virksomheder og organisationer med ledige stillinger, bruger meget tid på selv at finde den rette person til jobbet. Andre igen outsourcer denne opgave til folk der professionelt leder og søger personer med de rette kvalifikationer, bedre kendt som headhuntere.

Hvordan bliver man fundet
Du kan selv gøre noget for at blive opdaget på dine evner. Sørg for at have et veludbygget og opdateret CV, der er fyldestgørende og understreger dine færdigheder. Pas på ikke at CV’et ikke blive for bredt – overdriv aldrig hvad du kan, men hold dig virkeligheden.

De fleste virksomheder går efter stærke specialister. Så derfor skal et godt CV beskrive dine faglige kompetencer, så målrettet som muligt og have eksempler på konkrete projekter, og efterlade et indtryk af hvad dit fokus og dit speciale er.

Effektivt socialt værktøj
Via det sociale medie LinkedIn får du en række muligheder, som du ikke har med dit CV.  For via Linkedin er det let at lave en detaljeret liste over alle dine faglige kompetencer, projekter og mål du har nået. Du har også muligheden for at blive anbefalet af dem du kender, eksempelvis kunder og tidligere chefer. Det handler om relationer og de er vigtige i din jobsøgen.

Headhuntere bruger ofte de sociale medier i sin søgen, efter den rette person til jobbet. Sørg derfor altid at være aktiv på LinkedIn og generelt vise en interesse i at påvirke dit felt. Brug også de rigtige søge- eller nøgleord om din kunnen fra begyndelsen af din profil, da LinkedIn er stærk på søgeoptimering. Læs mere om Linkedin her.

Opdatering af dit CV på jobdatabaserne
Et andet sted hvor du kan gøre opmærksom på dig selv, er via de forskellige jobportaler. Du kan kun blive fundet af din kommende arbejdsgiver, hvis du har et CV der er synligt. Her er nogle steder hvor du gratis kan indtaste dit CV:

JOBINDEX
Indtast dit CV, og bliv headhuntet til dit næste job – Se mere her

IT-JOBBANK
Upload CV på it-jobbank og bliv Headhuntet til it-jobs – Se mer her

At blive rekrutteret på grund af sine færdigheder og kvalifikationer, booster ens image og ser godt ud på CVet.- BOG: HIT MED JOBBET - skriv den ansøgning, der får dig til samtale - Se mere her
- SÅDAN FÅR DU JOB - et online hjemmekursus i hvordan du søger job - Se mere her
- SÅ SØG DET JOB OG FÅ DET - en håndbog for kvinder om jobsøgning - Klik her
- FIND DEN OPTIMALE A-KASSE - Få et gratis a-kasse tjek hos Monera - Start her
- NÆRVÆR NU - Effektivt onlinekursus udviklet af psykolog Heidi Agerkvist - Se her

Du skal have det hele med - Tilmeld vores Nyhedsbrev

Modtag karrieretips, gode råd til jobsøgning og spændende artikler direkte i din indbakke.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Vi respekterer dit privatliv. Dine oplysninger er sikre hos os og vil aldrig blive delt.