Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

akasse

Sådan virker din akasse.

En akasse er en arbejdsløshedsforsikring der er med til at danne et sikkerhedsnet under din økonomi i tilfælde af du bliver ledig. Du kan blive medlem af en akasse hvis du bor i Danmark og enten er nyuddannet, lønmodtager eller bijobber som selvstændig.

Vigtigt før du bliver arbejdsløs
Det er vigtig, hvis du bliver arbejdsløs, at du er medlem af a-kassesystemet i mindst et år. Du skal derfor hurtigst muligt tilmelde dig den a-kasse og fagforening du ønsker.

For før du kan få penge fra akassen, skal du være beskæftiget som lønmodtager i mindst 1.924 timer inden for de sidste tre år, hvis du er fuldtidsforsikret og 1.258 timer inden for de sidste tre år, hvis du er deltidsforsikret, for at få gavn af en arbejdsløshedsforsikring.

Du har ret til at få arbejdsløshedsdagpenge i to år inden for en periode på tre år, hvis du opfylder betingelserne og er medlem af en akasse.

Dagpenge efter endt uddannelse
Du har mulighed for at få dagpenge efter din uddannelse. Du skal blot være indmeldt i a-kassen senest 14 dage efter du er færdiguddannet.- BOG: HIT MED JOBBET - skriv den ansøgning, der får dig til samtale - Se mere her
- SÅDAN FÅR DU JOB - et online hjemmekursus i hvordan du søger job - Se mere her
- SÅ SØG DET JOB OG FÅ DET - en håndbog for kvinder om jobsøgning - Klik her
- FIND DEN OPTIMALE A-KASSE - Få et gratis a-kasse tjek hos Monera - Start her
- NÆRVÆR NU - Effektivt onlinekursus udviklet af psykolog Heidi Agerkvist - Se her