Hvad betyder det at tabe erhvervsevne
ann2021ii

Hvad betyder det at tabe erhvervsevne?

Har du før hørt om konceptet “tab af erhvervsevne”, men er du stadig i tvivl om, hvad dette betyder og indebærer? Vi vil forsøge at give dig et overblik her i artiklen. Yderligere vil vi fortælle dig lidt om, hvad du kan gøre, så du er sikret, hvis du oplever tab af erhvervsevne.

Hvad betyder “tab af erhvervsevne”?

Man kan opleve tab af erhvervsevne, hvis man eksempelvis er ude for en ulykke. Hvis man oplever at være i en bilulykke og skal bruge tid til at sunde sig og genoptræne, har man i en periode ikke samme mulighed for at arbejde, som man tidligere har haft.

 Dog kan det være nemt at vifte denne bekymring af sig, specielt hvis man ser sig selv som en god bilist. Men der er andre situationer, som kan give anledning til, at man mister sin erhvervsevne. Dette kan eksempelvis være en kronisk sygdom. Man kan ikke altid vide, hvad man er disponeret for – og en kronisk sygdom kommer ikke kun nødvendigvis fra en bilulykke eller lignende. En kronisk sygdom kan også være noget, som man har arvet.

 Hvis man har fået en kronisk sygdom, kan der være tale om permanent tab af erhvervsevne, som er anderledes end midlertidig tab af erhvervsevne. Det er selvfølgelig langt mere alvorligt – og hvordan skal man nu forsøge sig selv og sin familie på ordentlig vis?

Svaret er: En forsikring

Mange af os har forsikringer – men har du en forsikring, som beskytter dig, hvis du oplever tab af erhvervsevne? Når man taler om tab af erhvervsevne, bliver dette ofte vurderet i procenter. En forsikringskonsulent vil vurdere din situation og baseret på hvor stor en procent erhvervsevne, du har tabt, kan du søge økonomisk støtte.

Når man tegner en forsikring til formålet, kan man læse sig frem til, hvor meget den pågældende forsikring kan støtte dig økonomisk. Det kan være en meget fordelagtig løsning – specielt hvis du ved, at der er arvelige kroniske sygdomme i familien. Med en forsikring som denne, kan du være mere rolig – og du behøver ikke at bekymre dig om, hvad der skal ske med hus, bil og din generelle materielle livskvalitet, hvis uheldet er ude for dig.

 Husk altid at læse reglerne grundigt, så du ikke misforstår forsikringens tilbud! Når man skal tegne vigtige forsikringer som disse, vælger mange at tage et grundigt møde med en forsikringskonsulent, så de er sikre på, at de tager de rette valg.

Du skal have det hele med - Tilmeld vores Nyhedsbrev

Modtag karrieretips, gode råd til jobsøgning og spændende artikler direkte i din indbakke.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Vi respekterer dit privatliv. Dine oplysninger er sikre hos os og vil aldrig blive delt.