job i SEO-branchen

Denne artikel indeholder reklame tekster

Søgemaskineoptimering og online markedsføring generelt er en branche, som er i konstant vækst. Det sket naturligvis i forbindelse med, at flere og flere forretninger satser på det digitale. Hvis du kunne tænke dig et job i SEO-branchen, får du herunder en række gode råd, som du kan følge.

Er det ikke på høje tid, at dine drømme kommer frem i livet? Metoden er et komplet trin for trin system hvis eneste formål er at hjælpe dig tættere på dine drømme og mål.

Hvis du ønsker at lande et job indenfor SEO-branchen, er der mange fremgangsmåder, du kan benytte dig af. Du kommer dog ikke udenom, at du er nødt til at være informationssøgende på egen hånd, da der ikke er nogen reel uddannelse indenfor området.

Dog kommer der mere og mere fokus på digital markedsføring indenfor de mere traditionelle marketing-uddannelser, hvorfor du naturligvis også kan begive dig ned ad dén vej – det skader aldrig at have viden om traditionel markedsføring.

Show it – don’t tell it

Søgemaskineoptimering handler om at opnå resultater. Derfor nytter det ikke noget, at du blot fortæller om, hvor god du er. Det er bedre at have nogle konkrete eksempler på resultater, du har opnået, hvis du ønsker rent faktisk at imponere den virksomhed, du ansøger hos.

Det kan betale sig at oprette en hjemmeside, som du optimerer, så den opnår gode resultater på konkurrenceprægede søgeord. Hvis du har en personlig blog, som hver måned får et par hundrede besøgende, er du godt på vej.

Få en god praktikplads

Selvom det er vigtigt, at du har nogle hobbyprojekter, hvor du selv roder med søgemaskineoptimering, kan læringskurven være stejl. Derfor kan det betale sig at søge en praktikplads eller et studiejob hos et af landets SEO-bureauer.

Du kan eksempelvis starte din karriere hos Obsidian, der både tilbyder praktikpladser, studiejobs og fuldtidsansættelser. Ofte bliver karrieren inddelt efter, om du er god til den redaktionelle eller den tekniske del af SEO, så du bør overveje, hvilken del der appellerer mest til dig.

Hvis du er god til at skrive, bør du måske satse på at blive content writer, imens du kan specialisere dig i teknisk optimering, hvis du har kompetencer indenfor det tekniske aspekt og kan en smule programmering.

Hold dig opdateret på nye tendenser

Der findes ikke mange brancher, der er så prægede af nye tendenser og teknologier, som SEO-branchen og online markedsføring generelt. Derfor er det vigtigt, at du holder dig opdateret på nye strømninger, så du altid har din fakta i orden.

Henrik Bondtofte har en fremragende blog om SEO. Her kan du tilegne dig ny viden, ligesom du kan læse op på den eksisterende teori og praksis indenfor søgemaskineoptimering. Generelt bør du følge med på både danske og udenlandske SEO-blogs, hvis du vil holde din viden frisk og opdateret.

Du skal have det hele med - Tilmeld vores Nyhedsbrev

Modtag karrieretips, gode råd til jobsøgning og spændende artikler direkte i din indbakke.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Vi respekterer dit privatliv. Dine oplysninger er sikre hos os og vil aldrig blive delt.