jobmuligheder for dig der elsker vin

Denne artikel indeholder reklame tekster

Hvis du elsker vin, er det oplagt at gøre det til en karrierevej. Der er mange forskellige måder, du kan komme til at arbejde med vin på, og generelt handler det om at vælge den vej, der appellerer mest til dig. Her får du 4 jobmuligheder, der er perfekte til dig, som elsker vin.

Vil du gerne arbejde med vin, men er du i tvivl om, hvordan du gør din store passion til en karrierevej? Herunder får du en række gode bud på jobs, der på den ene eller anden måde har med vin at gøre.

Det er naturligvis ikke en endelig facit, og der findes mange andre måder, hvorpå du kan få en karriere, der relaterer sig til vin. Nedenstående liste er derfor udelukkende ment som inspiration til, hvordan du kommer til at arbejde med vin.

Tjener med speciale indenfor vin

En tjener, der arbejder på en restaurant, skal som regel have en smule forstand på vin. Det afhænger naturligvis af, hvilken type restaurant der er tale om, men hvis du virkelig brænder for at lære fra dig og anbefale god vin til andre, er jobbet som tjener en oplagt mulighed.

Vælg en restaurant, der går op i god vin, og som kunderne vælger på baggrund heraf. Du vil helt sikkert have en fordel, hvis du har din baggrundsviden omkring vin i orden, før du ansøger.

Uddan dig til sommelier

Der findes flere forskellige sommerlieruddannelser i Danmark, men Dansk Sommelier Uddannelse er et godt bud på en uddannelse, som henvender sig til dig, der ønsker at gøre vin til en karrierevej.

På uddannelsen bliver du uddannet af undervisere, som alle er erfarne sommelierer, der er udvalgt grundet deres store erfaring og teoretiske viden indenfor vinens verden. Du går ikke galt i byen, hvis du påbegynder denne uddannelse.

Få job hos en webshop

Hvis du ønsker at beskæftige dig med vin uden at skulle have direkte kontakt med kunder eller restaurantgæster, kan du søge job hos en webshop som eksempelvis Vindoro.dk eller Zinfandelshop.dk.

Er du mere entreprenant anlagt, og har du en god startkapital, kan du i stedet vælge at starte din egen webshop, der sælger vin. Det kræver, at du har styr på online markedsføring, samt at du formår at udarbejde en webshop, der er både brugervenlig og professionel.

Importér din egen vin

Hvis ikke ovenstående appellerer til dig, kan du i stedet begynde at importere din egen vin. Det kan du gøre på mange måder, men det bedste er at etablere en kontakt med en vingård eller en udenlandsk distributør, hvorfra du kan købe vinen til kostpris.

Du skal have det hele med - Tilmeld vores Nyhedsbrev

Modtag karrieretips, gode råd til jobsøgning og spændende artikler direkte i din indbakke.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Vi respekterer dit privatliv. Dine oplysninger er sikre hos os og vil aldrig blive delt.