Linkedin

Find et nyt job gennem dem du kender på Linkedin?

Linkedin er egentlig ikke en jobsøgningsportal, men et globalt socialt netværk som er målrettet erhvervslivet i hele verden. Alligevel er det et af de mest omtalte karriereredskaber med mange interessante muligheder, hvis du er jobsøgende.

Det professionelle netværk
Omkring 1.200.000 danskere har i dag en Linkedinprofil. De bruger platformen til at skabe professionelle netværk og kontakter i ind- og udland. Der er pt. over 500 mio. medlemmer på verdensplan, så der er rig mulighed for god kontakt.

Hold styr på dit netværk
Forskellen på eksempelvis Facebook og Linkedin er at sidstnævnte fokuserer på dit professionelle netværk. Det vil sige, at det er her du viser og kontrollere dine karriere- og arbejdsmæssige relationer.

Styrken ved denne form for social portal, i forbindelse med en jobsøgning, er at den kombinerer dit netværk med en cv-database. Du får derved mulighed for at kortlægge dit professionelle netværk og samtidig dele dit cv med med en potentiel arbejdsgiver.

Søg inspiration fra andre
Du kan hente inspiration ved at holde øje med, hvordan andre med din faglige baggrund tackler deres karriereforløb. Søg eksempelvis efter personer med samme jobtitel eller uddannelse som dig selv.

Hvordan præsenterer de sig, hvilken slags virksomhed arbejder de i, hvordan har deres karrierevej været og meget mere. På den måde får du inspiration og information om virksomheder med jobmuligheder.

Hvis du ikke har en profil, kan du oprette en her – det kan være vejen til dit næste job.- BOG: HIT MED JOBBET - skriv den ansøgning, der får dig til samtale - Se mere her
- SÅDAN FÅR DU JOB - et online hjemmekursus i hvordan du søger job - Se mere her
- SÅ SØG DET JOB OG FÅ DET - en håndbog for kvinder om jobsøgning - Klik her
- FIND DEN OPTIMALE A-KASSE - Få et gratis a-kasse tjek hos Monera - Start her
- NÆRVÆR NU - Effektivt onlinekursus udviklet af psykolog Heidi Agerkvist - Se her

Du skal have det hele med - Tilmeld vores Nyhedsbrev

Modtag karrieretips, gode råd til jobsøgning og spændende artikler direkte i din indbakke.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Vi respekterer dit privatliv. Dine oplysninger er sikre hos os og vil aldrig blive delt.