Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Få dagpenge efter afsluttet uddannelse

Sådan gør du hvis du ønsker dagpenge efter afsluttet uddannelse

Når du er færdig med din uddannelse, kan du måske få ret til dagpenge. Det kræver dog, at du har afsluttet en offentlig anerkendt erhvervsmæssig uddannelse, der er normeret til mindst 18 måneder og så skal du have boet i Danmark lige før og lige efter din uddannelse.

Det betyder at din uddannelse skal kunne give dig ret til SU eller løn, må ikke være en gymnasial uddannelse og så skal den være normeret til 18 måneder eller 3 halvårlige semestre

Mindst 12 måneders medlemskab af en a-kasse
Hvis du går direkte fra endt uddannelse til ledig, og du har været medlem af a-kassen i mindst 12 måneder, før du afslutter din uddannelse. Så kan du modtage dagpenge fra første dag, du er ledig – Kravet er også at du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet og være tilmeldt som ledig i Jobcentret.

Du har 14 dage til at gøre dine rettigheder gældende
Du skal være hurtig. Selvom du er medlem af a-kassen nåde er færdig med uddannelsen, skal a-kassen modtage en ansøgning om at du vil bruge dine rettigheder som nyuddannet senest 14 dage efter uddannelsens afslutning.

En uddannelse anses for gennemført, når studieaktiviteten er ophørt, alle karakterer er givet, og eksamen er bestået.

Det vil under alle omstændigher være en god ide at kontakte din a-kasse for yderligere detaljer omkring dagpenge efter afsluttet uddannelse.

Find en a-kasse der kan hjælpe dig
Hvis du ønsker at være medlem af en a-kasse, har vi herunder listet en række a-kasser, efter pris. Det vil gøre det en hel del lettere at få et overblik.- BOG: HIT MED JOBBET - skriv den ansøgning, der får dig til samtale - Se mere her
- SÅDAN FÅR DU JOB - et online hjemmekursus i hvordan du søger job - Se mere her
- SÅ SØG DET JOB OG FÅ DET - en håndbog for kvinder om jobsøgning - Klik her
- FIND DEN OPTIMALE A-KASSE - Få et gratis a-kasse tjek hos Monera - Start her
- NÆRVÆR NU - Effektivt onlinekursus udviklet af psykolog Heidi Agerkvist - Se her