Denne artikel indeholder reklame tekster

Har du husket at få styr på fagforening
Hvis du allerede er i job, eller hvis du er i gang med at finde et nyt, så er det vigtigt at du har styr på en fagforening der passer til dig og dit fag

En fagforening kan nemlig kæmpe for dig i svære situationer, blandt andet når der skal diskuteres overenskomster. Hvis du mangler en fagforening, eller blot ønsker at skifte til en der er billigere, så får du her nogle bud på, hvordan du finder en fagforening der passer til dig.

Hvorfor bør du have en fagforening?

En fagforening er, som ordet antyder, en forening af medlemmer fra det samme fag, og traditionelt set er alle medlemmerne af en fagforening lønmodtagere med den samme type arbejde. Derfor findes der i dag fagforeninger for stort set alle erhverv, og mange varierer i størrelse, popularitet og pris. En fagforening kæmper for medlemmernes interesser i forhold til arbejdsvilkår og løn, og præsenterer medlemmerne når der skal laves overenskomster med virksomheder og arbejdsgivere. Fagforeningerne har fire forskellige opgaver, der overordnet set drejer sig om overenskomst, rådgivning, interesser i forhold til uddannelse og politisk indflydelse.

Fagforeningen vil altså sørge for at forhandle om de bedste overenskomster på vegne af dig, og ved at være medlem af en fagforening inden for dit fag, så er du sikker på at foreningen vil varetage dine interesser. Hvis du skulle få brug for at rådføre dig om dine rettigheder som lønmodtager inden for dit fag, så kan du blandt andet søge hjælp og vejledning hos fagforeningen.

Hvad skal du overveje inden du vælger fagforening?

Når du skal vælge en fagforening er det vigtigt at du ikke vælger det første og det bedste, som du støder på hvis du søger på nettet. Du kan starte med at sortere de foreninger fra, som ikke er aktuelle for dit fag og din beskæftigelse. Dette gør det nemmere at holde overblik over hvilke fagforeninger der passer bedst til dig. Derefter kan du undersøge hvad hver fagforening tilbyder sine medlemmer, og eventuelt undersøge, om der er lavet nogen anmeldelser om fagforeningen fra tidligere eller nuværende medlemmer. 

Når du har udvalgt de fagforeninger, som du synes passer bedst til dine behov, kan det være en god idé at sammenligne deres priser og service. På den måde kan du finde den billigste fagforening, men stadig være sikker på, at den vil sørge for at du som medlem er sikret gode arbejdsvilkår og en fast løn.

Du skal have det hele med - Tilmeld vores Nyhedsbrev

Modtag karrieretips, gode råd til jobsøgning og spændende artikler direkte i din indbakke.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Vi respekterer dit privatliv. Dine oplysninger er sikre hos os og vil aldrig blive delt.